Azewijnseweg 5, 4214 KC VUREN, Nederland
+31 (0)183 658800

Innoveren

Innoveren

Bij Hartog & Bikker kijken we voortdurend naar mogelijkheden om optimaler en efficiënter te werken. Hierin zijn we vooruitstrevend en altijd op zoek naar nieuwe manieren om te innoveren. Dit geldt voor zowel warehouse als transport.

Warehouse

Het merendeel van onze warehouses zijn uitgerust met automatische laad-en losbanen, naast de gebruikelijke docks. Met deze systemen kunnen vrachtwagens sneller laden en lossen en worden er heftruckbewegingen en schades geminimaliseerd. Ook ontstaat er een extra ontkoppeling in het logistieke proces waardoor we wachttijden van transport voorkomen.

In Den Bosch heeft H&B Logistics een modern logistiek centrum. Met 55.000 m2 vloeroppervlakte zonder segmentering en 2,3 miljoen pallethandelingen per jaar is het Logistiek Centrum Den Bosch (LCDB) hét ultieme ontwerp voor volumelogistiek. Er wordt gebruikgemaakt van 20 lasergestuurde onbemande heftrucks (LGV’s) en automatische laad en lossystemen. Vanuit dit warehouse worden 24/7 de productielijnen van onze klant voorzien van verpakkingsmateriaal en emballage en wordt gereed product retour genomen naar ons warehouse. Vanaf hier vindt de distributie naar de eindklant plaats.

H&B Logistics biedt ook sorteeroplossingen voor de drankenindustrie. In de huidige retail- en horecaomgeving wordt de productdiversiteit steeds groter en belangrijker. Hierdoor komt er steeds meer vervuilde emballage retour. H&B Logistics biedt oplossingen door volautomatisch te sorteren op krat op flesniveau. Op de locatie Den Bosch draait een krattensorteerinstallatie met een capaciteit van 50.000 kratten per dag.

Transport

Een groot deel van onze combinaties is uitgerust met een hefdak, waardoor deze hogere ladingen mee kunnen nemen.

Op diverse trajecten zetten we Ecocombi (LZV’s) in. Hiermee kunnen volumes tot 42 blokpallets of 52 Europallets worden getransporteerd. Ontwikkeling en productie van belangrijke onderdelen, zoals dolly’s, gebeuren veelal onder regie van onze eigen werkplaats in Vuren.

Voor specifieke transportoplossingen worden trailers met kettingbaan systemen ingezet. Hiermee kan er automatisch geladen en gelost worden vanaf laad en losbanen in warehouses. Zo minimaliseren we heftruckbewegingen en dus ook schades. De los- en laadtijd van een vracht bedraagt slechts 12 minuten.

In ontwikkeling: een Ecocombi (LZV) met kettingbaansysteem die in één keer door kan lossen en laden vanaf de voorwagen naar de trailer.