Azewijnseweg 5, 4214 KC VUREN, Nederland
+31 (0)183 658800

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ook bij Hartog & Bikker zijn we ons de laatste jaren steeds bewuster geworden van de noodzaak om duurzamer te gaan werken. Waar mogelijk bedenken we initiatieven in bestaande processen en bij nieuwe projecten is een duurzame invulling gelijk vanaf het begin geïntegreerd. Samen met opdrachtgevers passen we duurzame oplossingen toe, zoals het plaatsen van zonnepanelen op warehouses

In de relatie met onze leveranciers volgen we nauwgezet de technische ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzet van materieel en gebruik van gebouwen. In het verleden heeft H&B al geïnvesteerd in duurzame oplossingen zoals regenwater opvangen en gebruiken in onze wasstraat en bestaande verlichting vervangen voor led verlichting.

Duurzaamheid Hartog & Bikker zonnepanelen

Hartog & Bikker was een van de eerste bedrijven die Ecocombi’s in gebruik nam. Deze voertuigen kenmerken zich door extra laadlengte en kunnen daardoor per vracht 40% meer volume meenemen. Door de groeiende inzet van deze Ecocombi’s wordt het aantal ritten gereduceerd.

Ook gebruiken we voertuigen met een insteek van drie meter. Hierdoor zijn wij in staat om meer volume per wagen te vervoeren en zo wordt de CO2 uitstoot drastisch verlaagd. We trainen onze chauffeurs voortdurend om veilig en zuinig te rijden. Dit doen we door middel van op hun voertuig afgestemde opleidingen.

Onze bedrijven zijn actief betrokken bij projecten met bijvoorbeeld alternatieve brandstoffen en andere innovatieve duurzaamheidsinitiatieven, veelal samen met opdrachtgevers en leveranciers.