Azewijnseweg 5, 4214 KC VUREN, Nederland
+31 (0)183 658800

Den Hartog & Bikker en de Nieuwe Generatie DAF XG

Den Hartog & Bikker en de Nieuwe Generatie DAF XG

Den Hartog & Bikker B.V. gaat jaar lang rijden met de Nieuwe Generatie DAF XG

Op dinsdag 12 oktober heeft TB Truck & Trailer Service twee nieuwe NGD XG voertuigen mogen afleveren aan Den Hartog & Bikker B.V. Deze voertuigen worden een jaar lang ingezet en gemonitord door DAF Nederland.

Den Hartog & Bikker is specialist in volumetransport, logistiek en warehousing. Met ruim 160 wagens op de weg en 150.000 m2 opslagruimte in Nederland biedt men verschillende totaaloplossingen aan. Vanuit de vestigingen van Den Hartog & Bikker B.V. te Vuren en Bikker Logistics te Oss sturen de transportplanners dagelijks zo’n 160 wagens, bemand door Nederlandse chauffeurs, door de Benelux, Frankrijk en Duitsland voor het vervoeren van volume goederen zoals glas, blik, verpakkingsmateriaal en pallets.

Pre-productie-voertuigen
De voertuigen die bij Den Hartog & Bikker B.V. gaan rijden zijn pre-productie-voertuigen en blijven eigendom van DAF. De trucks worden continu gemonitord op prestaties. Op deze manier kunnen ze bij DAF enorm veel praktijkervaring opdoen. “Wij zijn blij, maar vooral ook trots dat we deze kans krijgen. Daarnaast hopen we ook input te leveren om het product (nog) beter te maken”, aldus Wim Delput, directeur Den Hartog & Bikker B.V.

De trucks worden voor verschillende doeleinden ingezet. Eén truck wordt ingezet voor het pendelen van bierflesjes naar de brouwerijen van Heineken, dit betekent een 24-uurs inzet. Het laden en lossen gaat automatisch waardoor de truck veel zal rijden. De andere wordt ingezet voor het reguliere werk, het vervoeren van complete vrachten door de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Volgens Wim zullen ze niet te missen zijn op de wegen want ze zijn opvallend uitgevoerd in de demo kleuren van DAF.

New Generation DAF
In de loop van 2022 worden de tien eerder bestelde DAF NGD XF voertuigen afgeleverd. De voertuigen worden uitgevoerd in de Hartog en Bikker configuratie dus  als  6×2 bakwagen in volume uitvoering  zowel met vaste laadbak als afzetsysteem en worden ingezet voor het vervoeren van volume goederen door het complete verzorgingsgebied. Wim: “Wij hebben voor de NGD gekozen omdat het een revolutionair concept is, waarbij slim geanticipeerd is op de nieuwe lengte wetgeving, aangevuld met innovatieve technieken. Niet alleen de mooie en uiterst moderne werkplek voor onze chauffeurs is daarbij belangrijk, maar ook de gunstige verwachtingen van de verbruikscijfers door de lagere luchtweerstand. Gezien de ontwikkelingen van de brandstofprijzen is dit erg belangrijk voor onze sector. En minstens zo belangrijk, een lager verbruik betekent ook een lagere CO2 uitstoot, wat een prioriteit is binnen onze organisatie en bij onze klanten.”

De samenwerking van het testproject komt voort uit een jarenlange relatie tussen Den Hartog & Bikker B.V., TB Truck & Trailer Service en DAF Nederland. Volgens Wim een mooi resultaat waarbij de innovatieve ambities van de partijen samenkomen.